(M)otbjudande beröm för snabbt skitjobb

Kommentar i Aftonbladet 13/1 2010

Statsministerns pressekreterare, Edvard Unsgaard, är i blåsväder sedan han offentligt förklarat sin kärlek för ryska städerskor som torkar bajs i hans trappuppgång om söndagskvällarna. För borgerliga anhängare som tröttnat på regeringens magplask den senaste tiden torde Unsgaards utspel komma som en chock.

Men icke. Åtminstone inte för det dussin moderater som nu backar upp Unsgaard på hans Facebook-sida. ”Jag tycker att vi skall se upp till invandrarna som är beredda att ta vilket jobb som helst istället för att gå arbetslösa!”, utbrister en entreprenör vid namn Hasse Henneby. Clas Jacobsson ger å sin sida Unsgaard beröm för att han tog ”ett initiativ” (det vill säga ringde städaren) istället för att rynka på näsan och gå därifrån.

Mest indignerad av alla är Yvonne Ingelström: ”Förstår inte hur man kan få till detta som somliga har fått. Du [dvs. Unsgaard] börjar ju med att tala om att Du tycker att invandrarföretagare är otroliga, snabba och duktiga. […] Har träffat på fantastiska invandrarföretagare i mitt arbete som jag beundrar.”

Äntligen tycks de nya moderaterna ha hittat en slogan för den stundande valkampanjen: ”Jag älskar invandrare. Alla borde ha en.” Bäva månde Sverigedemokraterna.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s